Ordförandes ord

 

September 2013

Hej!

Då var det åter dags att börja ställa undan bilarna och fundera vad som ska fixas inför nästa säsong!

För vår egen del så har vi en Mustang-68 som står och väntar på renovering. Har äntligen fått alla dokument som behövs för en registreringsbesiktning. Så det blir till att meka under vintern. :-)

Fikakvällarna på Ängby Park under säsongen 2013, har gått otroligt bra. Vilket gensvar vi har fått!Musikunderhållningen i form av de band vi bokat under kvällarna har varit toppen. Vi har fått mycket beröm av våra besökare för bandens bredd och kvalité.

Det har varit många som jobbat under dessa kvällar och jag vill passa på att tacka alla som ställt upp och hjälpt till. Utan Er insats hade vi inte kunnat genomföra detta.

Stort TACK!

När det gäller klubbens ekonomi så ser det bättre ut nu än tidigare år och det är tack vare fikaträffarna på Ängby Park.

Klubben fick en utmärkelse i form av diplom av Knivsta Kommun för vårt arbete som bidrar till utveckling av kommunen. Jättekul att vi uppmärksammas för vårt arbete.

Klubben bildades hösten/vintern 2010 och nu planerar vi en 3-års fest som ett säsongsavslut, vi återkommer om datum, tid och plats i ett separat utskick.

Vi som startade klubben denna snöiga novemberdag 2010, hemma i vårt kök, kunde nog aldrig tro att vi skulle vara närmare 100 medlemmar efter så kort tid, vilken uppslutning!

Ha nu en fortsatt skön höst!

Håkan

Diplom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April 2013

Hej,
Straxt passerar vi sista dagen för vinterdäcksbyte och här hemma har de åkt av på alla bilarna. Vägarna börjar torka upp samt att vintersanden sopas upp.

För vår egen del har premiärturen redan varit. Men jag kan tänka mig att det börjar skramlas med bilnycklarna lite här och var i hemmen. Och nu är det då dags att ”cabba” ner och glida ur garagen.

Lycka till med första turen. 

Nu är det inte så långt kvar tills vi ”kör” igång med våra fika kvällar på Ängby Park. Vi har fått ihop ett litet gäng som ska sköta om parkeringen, serveringen samt städa. Det behövs lite förstärkning av frivilliga. Naturligtvis behöver man inte binda upp sig på hela kvällen eller varje tillfälle. Alla timmar vi kan få hjälp mottages tacksamt.

Hör gärna av er till mig, Håkan på tel: 070-544 54 65 gällande parkeringen och städet samt till Cornelia på tel: 070–544 58 44 för tider i fiket.

Vi tänker ha en klubbträff för alla medlemmar söndagen den 12/5. Klubben bjuder på grillad korv med bröd. Återkommer med tid via klubbsidan och facebook. 

Ta´t lugn med gaspedalen nu!

Håkan Eriksson
Ordförande

 

 

Januari 2013

Hej!

Det är dags för en liten resumé av det gånga året!

Som ni alla vet så har fikakvällarna på Ängby park blivit en stor succé. Vi forsätter med fikakvällarna på samma sätt som förra året, med vissa förändringar. Vi har bokat band till de 4 tillfällena och det känns skönt att veta att allt det är klart. 28 maj drar vi i gång igen, även i år öppnar The Beatpack.  I juni spelar Mantix, i juli The Bobos och avslutningsvis Tre Klöver i augusti. Vi skulle verkligen behöva få ihop fler personer som kan ställa upp på dessa fikakvällar. Allt från parkeringsvakter till personal i fiket. Trycket var stort de två sista gångerna. Ni som är intresserad och kan tänka er att hjälpa till någon/alla gånger, det räcker med ½-1 tim, all tid tas tacksamt emot. Hör av er till oss i styrelsen i god tid. Allt är naturligtvis ideellt. Tack på förhand.

Är det någon/några som kan tänka sig att åta sig att bli festfixare? Det vore kul om vi på något vis kunde träffas utan styrelsens inverkan. 

Något annat som också är riktigt roligt är att vårt medlemsantal växer. Och det känns roligt att så många är intresserade.

Barncancerfonden har den 23/3-13 en insamling i form av att man ställer upp och spinner från kl. 07:00 till kl. 19:00, 12 timmar ska cykeln vara igång! Alla gym ägare och ledare runt om i Sverige ställer upp ideellt och man skänker hela anmälnings avgiften på 1.500:- till fonden (en del skänker mer). Man kan gå in på www.barncancerfonden.se och titta om man vill. KCC anmält ett lag till denna dag som går av stapeln nere på Form i Knivsta, vi hade ett lag förra året också. Var och en som är med och trampar betalar för sig, och sen beror det på hur många vi blir!  Det är bara att höra av sig till Cornelia 070-544 58 44, Ia 070-277 08 02 eller maila klubben.
Väl mött :-)

Ungdomsverksamheten fortsätter fram till försommaren. Tid och datum finns på hemsidan eller på Facebook.  

Årsmötet kommer att ske slutet på februari början av mars, det beror på när bokslutet är klart. Återkommer om datum/tid och plats.

Med dessa ord vill jag önska alla gamla och nya medlemmar en god fortsättning på det nya året. Ser fram emot våra turer i sommar!

Håkan Eriksson
Ordförande

Vimmel Ångby Park 2012 

 

Augusti/september

Hej!

Nu när sommarsäsongen nästan är över och vi ser tillbaka på den gångna säsongen, så kan man säga att det har varit en händelserik sommar för KCC.

Våra ”fikakvällar” på Ängby Park blev en stor succé för klubben. Och vi har ju haft en otrolig tur med vädergudarna dessa gånger.  Jag lyfta fram Er som har jobbat i fiket, ni har gjort ett jättejobb inte bara med försäljningen i cafeterian utan också med bakning och fixat mackor.
Ett stort Tack till Er alla klubbmedlemmar som har hjälp till med bakningen!

Personer som har besökt våra kvällar tycker att det har varit ett otroligt bra initiativ från klubben.
”Kul att Parken används” är en stående kommentar.
En liten rolig episod var när en av våra kvinnliga besökare kom fram och sa:
- Jag har aldrig varit intresserad av gamla bilar, men det här var jätteroligt!
Och det måste man ta som ett gott betyg. Och det har bara varit positiva reaktioner från alla håll.

Till nästa år måste vi se över parkeringen. Klubben måste höra med Kommunen eller Ängbyskolan om vi har möjlighet att få låna deras grusplan för besökare med moderna bilar. De två sista gångerna hade vi väldigt många besökare och uppslutningen har varit väldigt god trots att vi inte har annonserat så mycket.
Den sista träffen för säsongen toppade vi med ca 200 entusiast bilar. Vi blev lite oroliga över vad vi skulle parkera alla bilar, men det löste sig. Ett stort Tack till Er alla som varit med och skött parkeringen!

Till nästa år så behöver vi vara fler som jobbar med träffarna. Vi som varit där har sagt till varandra att det är tur att ingen varit sjuk eller fått förhinder, annars hade vi nog inte fått till allt så smidigt.
Så ett varmt Tack till Er alla som varit med och hjälpt till på något sätt så att våra kvällar har kunnat genomföras! Vi återkommer om hur upplägget blir till nästa år. Vi kommer att boka in ett klubbmöte för att lägga upp logistiken runt nästa års fikakvällar. Det har varit en bra kommunikation med KIK och PRO/Knivsta som driver Ängby Park, och hoppas på fortsatt bra samarbete.

Till hösten så kommer vår ungdomsverksamhet igång igen. Vi kommer att vara i Micke och Ias garage i Elgboda, samma plats som sist. Håll koll på hemsidan när vi drar igång.

Nu är det snart dags att cabba upp för denna säsong, och glida in i garaget!

Håkan Eriksson
Ordförande
  

  

 

  

Juni 2012

Hej!

Lördagen den 31/3 hade Knivsta Classic Cars en cykel på Form som hölls trampande till förmån för Barncancerfondens Spin of Hope i 12 timmar. Det var 3 st medlemmar från klubben. Nästa år hoppas jag att vi kan bli fler som ställer upp och trampar från klubben.

Knivsta marknad blev återigen en succé bland besökarna. Många kom till marknaden enbart för att titta på bilarna. Det var kul att uppslutning var så god. Vi får mycket beröm för våra fina bilar samt att det är ett brett utbud på bilarna.

Med facit i handen har våra två fikakvällar på Ängby Park blivit en succé! Vi har bara fått positiva reaktioner. Antalet bilar var runt 60 bilar första kvällen och andra gången ökades det till ca 90-100, och det är lovande.
Vi var nog alla lite nervösa om vi hade tagit oss vatten över huvudet, men med så hjälpsamma medlemmar kan det inte gå fel.
Jag vill framför allt lyfta fram Uffe med hans korvförsäljning samt ni som har bakat till dessa träffar och de som servade alla våra besökare i form med servering och parkering.
Nu när vi har lagt ribban så högt så måste vi ha live band till nästa års träffar. De två kommande fikakvällarna har vi också band till och det är följande datum 17/7 och 14/8.

Jag vill även passa på att hälsa alla nya medlemmar till Knivsta Classic Cars välkomna. Roligt att vi har passerat över 60 st. medlemmar inte illa för att bara funnits till i 1 ½ år!

Peter har ordnat så att klubbmedlemmar har rabatt hos:
• Uppsala slangservice
• Dione
• Generator service

Micke har sedan tidigare ordnat rabatt hos:
• Uppsala bilfärg

Vi fortsätter vid bra väder att gemensamt åka till Nifsta på torsdagskvällar, vi träffas kl 17:30
vid parkeringen på Ängby park.

I vanlig ordning så kommer en del av oss i klubben att åka upp till Rättvik och Classic Car week vecka 31. Även i år så går det bra att tvätta sin bil samt ta en fika hos Road Runners klubb som ligger bakom Statoil macken i Rättvik. Vill ni har vägbeskrivning så kan ni ringa till mig.

Vi är några stycken som kommer att åka upp nu till helgen, lördagen den 30/6 för att titta på Big Lake Run .

Önskar Er en fortsatt trevlig sommar, hoppas på lite cab väder!

Håkan Eriksson
Ordförande

  

Mars 2012

Hej!

Nu har vi bokat Ängby Park för att arrangera ”fika” träffar. De datum som är bokade är följande:
29/5, 19/6, 17/7 och 14/8.

Det innebär att så många medlemmar som möjligt kan ställa upp och hjälpa till så att träffarna blir lyckade, här går det bra att ta hjälp om så behövs av icke medlemmar för att det ska fungera rent praktiskt.

De här träffarna kommer att utgöra en milstolpe för klubben goda rykte och ekonomi, samt att vi ska kunna göra om detta arrangemang!

Det vi måste hjälpas åt med är då följande ting:
- Serveringen, minst 3 personer hela kvällen (avbyte på ngt sätt)
- Korvförsäljning, kokt/grill? 1-2 personer
- Parkeringsvakter, 2-3 st. att organisera när alla kommer därefter så är det ju lugnt
(kanske vore detta ngt för klubbens ungdomar med hjälp av någon medlem)
- Ev. lottförsäljning 1-2 st.
- Städning/diskning får vi hjälpas åt med allihop

Vi kommer att ha några lokala företag som visar deras produkter/tjänster. Samt några externa, och att vi försöker få några till varje tillfälle.

Några lokala band vore också bra, har försökt kontakta några utan resultat. Har ni några tips på någon som vill vara med och starta upp detta! Det är helt ideellt från början till slut.

Känner ni att ni kan vara med på någon av ovanstående punkter vore det bra om ni så fort som möjligt mailar till klubben om detta! Allt för att vi ska kunna få ihop logistiken runt allt.

Det kommer att vara en hel del jobb på dessa träffar, men jag tror att ju fler som är där från klubben så lär vi känna varann lite bättre vilket är trevligt. Hoppas på stor uppslutning!

När det gäller Knivsta Marknad den 19/5 så ställer vi ut våra bilar på samma ställe som förraåret.
Vi måste vara där senast 09:30, marknaden avslutas 16:00 så då är det väl bra att man räknar med att stanna dagen ut.

Ni som inte har betalt medlemsavgift för år 2012 kan betala snarast till
bg: 719-5563 eller pg: 585637-2.

Jag och styrelsen hoppas att vi hjälps åt att göra reklam för våra träffar samt att värva nya medlemmar.

Jag kan även berätta att vi i dagsläget har ett lag som heter Knivsta Classic Cars och som kommer att ställa upp för Barncancerfondens Spin of Hope lördagen den 31/3. En cykel från vårt lag kommer att hållas igång från kl 07:00 till 19:00 på Form. Hela summan på 1.500:- går direkt till Barncancerfonden. Bilder kommer att läggas ut när det är genomfört (om vi kommer ihåg kameran).

Ev. kan ju de som är manade springa Walloxen runt i klubbens anda, finns 5, 8 och 16 km att tillgå, samma dag som Knivsta Marknad.

Det var allt för denna gång, funderar ni över något – tveka inte att höra av er!

Ordförande
Håkan Eriksson

 

December 2011 

Året 2011 börjar lida mot sitt slut och det är dags att göra en liten resumé av året som gått. Några större händelser som vi kommer ihåg: 

Knivsta Marknad i maj blev ett populärt inslag och fick många besökare. Så vi återkommer år 2012. 

Classic Car Week  i Rättvik bjöd på strålande väder och god uppslutning av besökare samt spridda delar av KCC som sågs under veckan.

Mels Place ett populärt utflyktsmål, som flera önskat att vi återkommer till.

American Car Show Uppsala, där två av KCC:s medlemmar vann pris i olika klasser, första pris 60-talare, Conny Slothus. Tredjeplats i EPA-klassen vanns av Robin Svantesson. Grattis!

Norrtälje heldag med utställning i Socitetsparken.

Power Meet drog med sig några bilar till Västerås.

Varje torsdag så har vi även åkt gemensamt från Ängby park till Nifsta i Gottröra.

Jag har varit i kontakt med min namne, Håkan Eriksson som har hand om Ängby Park och preliminär bokat några datum som vi återkommer till. Har även fått förfrågan om klubben kan ställa upp på andra arrangemang, men vi återkommer om detta lite längre fram.

Klubben planerar även någon form av gemensam cruising till någon plats i Uppland, tar tacksamt emot förslag.

Det har varit ett händelserikt år för oss i styrelsen med allt som ska göras när man startar en klubb. Nu när det första året är avklarat och vi blickar tillbaks så finns det en del saker som vi skulle ha kunnat gjort på ett annat sätt, men man lär sig alltid något nytt och får nya erfarenheter.

Efterlysning  

Bilder på era bilar, nya som gamla. Har det tillkommit någon bil i hushållet? Vad händer? Har ni nya/gamla projekt på gång? Finns det bildbevis och några rader som kan förgylla denna sida. 

 Här på Häradsvägen har vi fått tillökning, nedkom den 22/12 kl 14:03, 2580 kg, längd 5300mm!

 

Bilen är som ni ser en Chevrolet Van hightop -89. Den har blivit återköpt då jag sålde den 2005, och har ångrat mig att det blev så. Tog kontakt med ägaren och frågade spontant om den var till salu och efter en liten förhandling så gick köpet i lås! Så nu har ”biffbilen” kommit hem igen. 

Med dessa små rader vill jag och styrelsen önska alla medlemmar ett riktig gott slut och ett

Gott Nytt År!

Ordförande Håkan Eriksson
 
 
 
 
 
 

 

 

 

September 2011
 
 
 
 

 

 

 

Så var det slut på denna säsong!
Nu går de flesta in i vinter ide/garage eller bara ställer undan bilen för den här sommaren, i väntan på att det ska bli en ny säsong! 
 
 
 
 
 
 

 

För min egen del så har jag några små projekt att fixa på våra bilar. Återkommer om detta och hur det framskrider.
Vi har haft några styrelsemöten där vi har diskuterat att arrangera 4 st. tisdagsträffar under kommande säsong med start ev. maj månad. Där hoppas jag att så många som möjligt av våra medlemmar kan vara med och hjälpa till under kvällarna. Vi kommer att ta upp detta på årsmötet som kommer i slutet av november. Kallelse kommer i separat mail.Vi har också planerat några utflykter till bl.a. Östhammar på en torsdagsträff men mer om detta under våren.
 
 
 
 
 
 

 

 

Något som vi kommer att ta tag i är klubbens ungdomar. Vi har diskuterat att ordna någon form av tema kväll där vi bjuder in en föreläsare eller något liknande som har med bil och trafik att göra.
Eftersom vi inte har någon klubblokal så tänkte vi börja i liten skala, lite lättare att organisera.
 
 
 
 
 
 

 

Men är det någon som har ett garage/lokal som bara står och ”skräpar” att låna ut till t.ex. en mekar kväll, hör av er!
Till våren har vi även funderingar på att åka en båttur över dagen till Åland, mest för nöjets skull.
Har ni några funderingar/önskemål lämna gärna det till årsmötet.
Väl mött!

Håkan Eriksson
Ordförande 
 
 
 
 
 
 

  

 

 

 

Augusti 2011

Nu är det inte så mycket kvar av sommaren 2011. Då börjar istället vinter säsongen med en hel del projekt som skall fixas till innan våren kan jag tänka mig. Är det någon som ska börja eller håller på med något projekt, så skulle det vara roligt om vi fick ta del av renoveringen med text och bilder som vi kan lägga ut på hemsidan. Hör av er om ni behöver hjälp med fotografering så ska vi försöka ordna till det på något sätt.

Det skulle vara bra för klubben om vi skulle kunna ordna någon form av crusing, typ Upplandsrundan eller en bild-orientering runt Knivsta med omnejd, med en startavgift samt att vi kan sälja kaffe, korv eller hamburgare så vi kan få in lite pengar till klubben. Finns det någon där ute som har idéer på vad vi skulle kunna göra för roligt?

Fast det innebär att vi måste hjälpas åt så många som möjligt för att kunna genomföra något liknade.

Håkan Eriksson
Ordförande

Skönt med lite avkoppling = klubba, sol, vatten och en biltidning

Skickar med en bild på en vacker vy från Siljan


Juli 2011

Efter att klubben bildades i november 2010 anordnade vi första klubbmötet med medlemmar
annandag påsk hemma hos Ia och Micke. Sedan dess har vi hunnit bli ett 40-tal medlemmar, och det
är väldigt roligt att det visade sig finnas ett så stort intresse för oss i Knivsta!

Under våren ställde Knivsta Classic Cars ut på Knivsta Marknad, där vi hade en bra uppslutning av
medlemmar och bilar. Utställningen – var enligt Knivsta Marknads arrangörer – väldigt uppskattad av
besökarna. Vi ser nu framemot att anordna ännu en utställning på Knivsta Marknad 2012.

Till nästa år planerar vi även att arrangera utflykter en gång i månaden med start i maj. Vi tar
tacksamt emot förslag på utflyktsmål (inte nödvändigtvis med motortema för att i möjligaste mån
kunna tillfredställa alla medlemmar).

Nästa evenemang på kalendern är Classic Car Week vecka 31. Flera medlemmar från Knivsta Classic
Cars kommer att finnas på plats. Jag vill passa på att rekommendera alla våra klubbmedlemmar att
besöka Road Runners klubblokal, där man kan köpa fika och tvätta bilen för en slant.

Med det sagt önskar jag alla medlemmar av Knivsta Classic Cars en fortsatt trevlig sommar!

Håkan Eriksson
Ordförande

Ordförande in action