Classic Car Week, Rättvik

Vi kom upp på lördagen den 30 juli till Rättvik för att vara med under veckan på Classic Car Week.

Väl däruppe så blev vi medbjudna till en grisfest på Ickholmen. För en mindre summa bjöds det på helstekt gris (därav grisfest) med tillbehör. Vi satt i en gammal kvarn som hade både bar och dansgolv. Framåt kvällen så uppträdde då Klöver Tre, ett lokalt coverband som spelade allt från Elvis till Sven-Ingvars och lite däremellan. Ett toppband som även figurerade på tisdagens cruising.

Tisdagen vecka 31 så är det den stora crusing dagen samt att KCC hade sitt första samarbete med Roadrunners Rättvik.
De har ett flertal år inlett cruisingen med att skjutsa personer som bor på olika vårdhem i Rättvik, vilket är ett uppskattat inslag på cruisingen.

Men i år så hade man inte fått tag på tillräckligt med bilar så jag fick en förfrågan i tidigt skede om vi kunde ställa upp från KCC med bilar. Lite snabbt så skrapade vi ihop
3 st bilar.

Vi hämtade våra passagerare vid deras respektive boenden. Sen bar det av mot Vikarbyn och vidare mot Nittsjö. Det blev en liten tur på någon timme och några mil innan vi vände kosan åter mot Rättvik där man väntade på oss för att inleda cruisingen.

När väl denna del var avklarad så lämnade vi av våra passagerare vid sina respektive boende och vi själva kunde parkera och gå ut för att titta på alla andra bilar som cruisade. Det var skönt att kunna koppla av med en stol och gott sällskap.

Efter en vecka i Rättvik på Classic Car Week så var det skönt att åka hem till Knivsta igen. 4 st bilar från KCC var uppe i Rättvik denna vecka vilket är bra för en så liten klubb.

Håkan och Cornelia Eriksson